petang2 ni kena pulak lepat ubi/bingke ubi mmg sedap pekena dgn teh 'o' je. dah cukup lah tu.
Sedapnya lepat ubi..bungkus dgn daun pisang lagi, mintak satu boleh?
@ Zue, memang seronok kan makan kuih gini petang-petang...@ Treat and Trick, terima kasih kerana sudi datang.
teringat dulu2, mak selalu buat lepat ubi :)nak buat sendiri...hmmm kena 10 kali pikir kot..hahaha
sodap nyeeee.....teringat masa kina kecik2 dulu. tapi bila dah beso..dah x minat dah. huhuhuhuhuhu...p/s: tq coz rajin jengok blog kina. sygggggg kat kak Tie!!
salam....teringat la saya kepada masakan mak saya...tambah2 skrg tinggal jauh dengn famili...hu3
@ Zarin,Tu laa.. orang dulu-dulu rajin. Mungkin lebih susah dari kita, sekarang.@ Kina,Tak minat ? Tak minat makan atau tak minat buat ? :)@ Anak Pendang Sekeluarga,Salam, semua mak rajin buat kuih-kuih gini, kan..
Salam Tie.. rindunya. Lama kan tak jumpa.. from now on KS dah nak mula lompat2 ke blog macam dulu.Have a nice day !
@sherry,Salam kak... ingat dah taknak blogging lagi..hehe.. selamat kembali.
petang-petang balik kerja memang sedap pekena tu.
@ DrSam,Kita yang tak de kerja pun suka makan ni, hihi..
salam tie, eh.. rumah sapa yg beratap biru tu.. bukan rumah makcik kan sebab rumah mak cik juga beratap biru he..he..sedap dan nampak lembut je lepat ubi kayu tie tu.
Salam makcik, rumah Tie di kampung beratap biru. Tapi bila ada rezeki nanti nak cat atap merah. Atap biru tu dah pudar warnanya.
serius.. dulu2 masa kecik2 maza suka yang amat dengan lepat ubi ini.. manis2 lemak gitew..tapi sekarang tak lagi.. hehehemungkin dah puas makan kot..
@mazaTie suka makan tapi punyalah malas nak buat. Malas nak blender... hehe..
petang2 ni kena pulak lepat ubi/bingke ubi mmg sedap pekena dgn teh 'o' je. dah cukup lah tu.
ReplyDeleteSedapnya lepat ubi..bungkus dgn daun pisang lagi, mintak satu boleh?
ReplyDelete@ Zue, memang seronok kan makan kuih gini petang-petang...
ReplyDelete@ Treat and Trick, terima kasih kerana sudi datang.
teringat dulu2, mak selalu buat lepat ubi :)
ReplyDeletenak buat sendiri...hmmm kena 10 kali pikir kot..hahaha
sodap nyeeee.....teringat masa kina kecik2 dulu. tapi bila dah beso..dah x minat dah. huhuhuhuhuhu...
ReplyDeletep/s: tq coz rajin jengok blog kina. sygggggg kat kak Tie!!
salam....teringat la saya kepada masakan mak saya...tambah2 skrg tinggal jauh dengn famili...hu3
ReplyDelete@ Zarin,
ReplyDeleteTu laa.. orang dulu-dulu rajin. Mungkin lebih susah dari kita, sekarang.
@ Kina,
Tak minat ? Tak minat makan atau tak minat buat ? :)
@ Anak Pendang Sekeluarga,
Salam, semua mak rajin buat kuih-kuih gini, kan..
Salam Tie.. rindunya. Lama kan tak jumpa.. from now on KS dah nak mula lompat2 ke blog macam dulu.
ReplyDeleteHave a nice day !
@sherry,
ReplyDeleteSalam kak... ingat dah taknak blogging lagi..hehe.. selamat kembali.
petang-petang balik kerja memang sedap pekena tu.
ReplyDelete@ DrSam,
ReplyDeleteKita yang tak de kerja pun suka makan ni, hihi..
salam tie, eh.. rumah sapa yg beratap biru tu.. bukan rumah makcik kan sebab rumah mak cik juga beratap biru he..he..sedap dan nampak lembut je lepat ubi kayu tie tu.
ReplyDeleteSalam makcik, rumah Tie di kampung beratap biru. Tapi bila ada rezeki nanti nak cat atap merah. Atap biru tu dah pudar warnanya.
ReplyDeleteserius.. dulu2 masa kecik2 maza suka yang amat dengan lepat ubi ini.. manis2 lemak gitew..
ReplyDeletetapi sekarang tak lagi.. hehehe
mungkin dah puas makan kot..
@maza
ReplyDeleteTie suka makan tapi punyalah malas nak buat. Malas nak blender... hehe..