Thursday, February 3, 2011

Makcik tudung pink

Beberapa hari yang lepas kita hadir ke satu majlis tahunan di sini. Dah lama memerap dalam rumah, tetiba rasa excited lak nak pamerkan diri, ekekekeke.............

Orang lain pakai uniform, tapi  kita buat muka tak salah pakai baju raya, kah kah...!  Nasiblah dapat ahli persatuan yang keras kepala ni. Pengerusi pun dah give-up nak ajak kita aktif bersama yang lain.




Eh, kenapa pulak makcik tudung pink tu suka sangat ? Ooo... baru teringat. Pakcik cameraman tu merayu suruh pandang camera, sedangkan kita malas nak layan, ekekeke................ Ketawa sampai nak tercabut gigi........ ooops!! .

Sebaik sahaja selesai majlis penyampaian cenderamata untuk anak-anak cemerlang, dan perut pun dah kenyang makan kuih dan mee hoon goreng tu, kita pun cepat-cepat hulur tangan mohon beransur pulang. 

Pengerusi senyum je, mungkin dalam hati, berkata ' Amboi, cik kak ni senang-senang nak balik. Mesyuarat Agung tak mula lagi !" Waakakaa.........

10 comments:

  1. @Zareda Norman
    ..... Haha.. tu la, kita tak tahan dengar rayuan cameraman tu.

    ReplyDelete
  2. wakakaka...

    teringat lak pasal mesyuarat persatuan penduduk yg lalu... lepas pengerusi dan perasmi bgi ucapan ada jamuan, nasi ayam..

    lepas makan, dengan selambanya maza terus salam kat tuan pengerusi dan menonong balik.. walhal agenda mesyuarat haram tak mula lagi.. hahahha

    lebih kurang sama kes dgn makcik tudung pink yg dua worng kat dlm gambar sanun.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. @ckLah@xiiinam
    .... tudung harga 10 rial je, hehe..

    ReplyDelete
  4. @maza
    .... Haha, kita ni sepesen juga la tu!

    ReplyDelete
  5. kenapa kena pakai uniform yek? leceh nya laaa...

    ReplyDelete
  6. @Neeza Shahril
    ..... uniformnya mahal la Neeza, kain sutera harga rm100++ (lagi elok buat baju raya, hehe..)
    Kak tie malas nak beli sebab tak aktif berpersatuan. Buat membazir je.

    ReplyDelete
  7. laaaaa...
    nak nengok juga makcik tudung pink tu...

    nak tengok sikit...

    heeeeeeeeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...