Thursday, October 23, 2008

Tag dari Adila

Adila....ini jawapan tag tu!

What were you doing 5 years ago?
Masa tu kak tie dok kat gong badak., rumah sendiri (teres- tapi sekarang dah disewa), seronok gak dok sana, kawasan perumahan. Kedai dekat , depan rumah je..kalau merangkak pun sampai..hi hi....

What were the 5 things on your to do list today?
Macam biasa laa kerja house manager ni...tapi sibuk lagi sebab blogging laa..
  • Pagi2 buat breakfast, sumbat baju dlm mesin basuh, bila siap gi jemur (jemur masa gelap2 lagi sebab takut kena panas matahari lak nanti!)
  • Bila budak2 tu dah gi sekolah, mula operasi mengemas, sambil on kan pc semput nih...(ambil masa utk running sebab dah masuk virus laa...malas format semula..tgklah kalau rajin nanti)
  • Sambil2 tu lipat kain, gosok baju dan mula godek2 fridge tu utk menu hari ini.
  • Bila pc dah ok, mula blogging, sambil masak2 utk lunch. (2nd child sekolah petang, so kena masak awal sikit)
  • Dan kalau rajin, buat something utk minum petang. Kak tie jarang tgk tv kecuali ada rancangan best.(csi,cerita omputeh,cerita antu,cerita kelakar dan cerita adventure)
What are 5 snacks that you enjoy?
  • Prawn Crackers (jenis double decker )
  • Keropok Lekor (kat batu rakit dan losong tuh- rasanya lembut je...)
  • Goreng Pisang (memang byk kolestrol ni..)
  • Kerepek ubi, terutama yang pedas tu. (ni yg buat gemuk!)
  • Karipap dan popiah (nanti nak buat lah)
What are 5 things that you would do if you had USD 5 Billion?
  • Nak tunaikan haji satu family termasuk mak dan ayah.(mentua on the way tahun ni..kalau ada rezeki....)
  • Selesaikan hutang2 hubby kat bank tuh!(kes kena tipu dek 'kwn' masa nak buat rumah dulu)
  • tambah duit kat semua akaun anak2 termasuk mama dan ayah mereka...hehe..(mesti ingat tau!)
  • bagi hubby kebebasan nak beli apa2 kereta atau motor kegemaran dia...sayang sangat kat hubby nih!!
  • beli beberapa buah rumah, tanah, dan sedekahkan sebahagiannya untuk anak2 yatim, ibu2 tunggal, utk bina masjid dan surau....he he..kuat betul berangan kan??
What are the 5 jobs you’ve had?
  • Orang gaji (janganlah ketawa...hu hu....nanti baca kat link tu
  • Kerja kat kedai dobi (ni pun jangan ketawa tau! )
  • guru tuisyen (paling tension)
  • kerani personnel(boleh bergaya sket)
  • assistant chemist(paling best boleh buat formula sendiri....hihi)
Ok..dah selesai pun...tapi kak tie tak sampai hati nak tag sesiapa. (memang kak tie ni baik laa..hi hi)

**********************************************

Award dari Cendawanintim

Terima kasih cendawanintim...eh tie lupa nak ucap happy birthday kat dia laa.....Happy Birthday Cendawanintim!! Sorry lambat sikit... Thanks sekali lagi kerana bagi award ni...tak sempat lak nak tempah baju glamour utk naik pentas ambik award..pakai je baju raya..hi hi..

Ok laa... Tie akan pulang ke kg mlm ni. So tak dapat nak gi lawat blog kengkawan untuk 2 atau 3 hari ni. Balik nanti kalau ada cerita2 yang menarik bolehlah kita berkongsi sama. (macam reporter lak!). Bye!!

14 comments:

  1. selamat balik ke kg...semoga selamat pergi dan balik..

    ReplyDelete
  2. Prawn Crackers (jenis double decker )
    Keropok Lekor (kat batu rakit dan losong tuh- rasanya lembut je...)
    Goreng Pisang (memang byk kolestrol ni..)
    Kerepek ubi, terutama yang pedas tu. (ni yg buat gemuk!)
    Karipap dan popiah (nanti nak buat lah)

    ************************
    WAAHHH!!!! nak jugak!!!
    sedapnye!!!
    kak tie buat karipap sendiri?

    ReplyDelete
  3. neeza pun sekarang jadi orang gaji.. tapi sejak tangan luka ni.. orang gaji ni banyak berehat lah kak tie. makan gaji buteeee... hehehee...

    ReplyDelete
  4. huhu..adila usya tang snacks jee...syd cakap syd tak makan snacks dia gelak lak...huhoo...

    ReplyDelete
  5. Hello Tie, hari ini saya bacha Tie punya posting I feel very happy, as you mentioned, "merangkak"...I totally da lupa that word..can mean 'crawl', or 'walkabout', or 'walk around'...betul?
    Rumah saya disini pun boleh merangkak ke Mall, depan jalan...
    apa nak pun ada, bank, dentist, potong rambut, kedai kopi....maacham pun ada.

    And only tadi petang, sekarang Thursday malam pukul 9.35pm, you Friday pukul 9.35AM (kita 12 hours belakang you)...anyway, tadi saya makan kropok udang. Saya habis suka sekali makan kropok bila tengok TV.
    Dulu dulu bila saya kerjah lari sini sana satu Malaysia, selalu beli keropok dari Trengganu atau Kota Baru,,,,alamak, sedap nya! Wangi pun. Kropok udang, atau ikan.
    Tetapi isteri saya selalu semunyit keropok saya, dia ta'suka saya makan selalu, ha ha.

    Dia takut say lepas 200 ratus pound, ha ha. Sekarang 196 pound, ha ha....nasib baik saya tinggi 6'1" semua evenly spread out, ha ha...

    And poh pia? Itu la best! Saya any time boleh polish off sepuluh rolls, ha ha.
    Dula ada satuk makcik kawan saya selalu ada buat poh pia....bila dia jemput saya datang....tentu keluarkan lima belas on the pinggan, ha ha...saya habis suka la poh pia.

    You keep well Tie, bila buat poh pia hantar telegram, tunjuk saya gambar? Terima kaseh and you have a nice day, Lee.

    PS, saya lupa. Tie, saya habis suka dan gila makan tu salt fish, ikan sepat, ada banyak duri tu. Bila siapa datang sini, saya chakap 'airport tax', bawak ikan sepat tu, haha. Tetapi kawan selalu goreng dulu simpan botol bawak sini.

    ReplyDelete
  6. snack tu macam ada persamaan hehe

    ReplyDelete
  7. salam,

    selamat pulang

    dan selamat kembali....

    ReplyDelete
  8. Happy Birthday kepada yang berkenaan :p

    ReplyDelete
  9. kak tie mmg baik utk tak tag sesapa.. hihihi

    ReplyDelete
  10. saya nak juga kerja kat kedai dobi (dulu2), sebab kununnya nak belajar, kot kot dah kaya, nak bukak kedai dobi sendiri...tapi dok tang tu jugak saya ni... huhuhuh, bagus, sian kat owang lain, jangan tag. :)

    tahniah utk award tu :)

    ReplyDelete
  11. sha respect sangat kak tie boleh keje kat kedai dobi! kalo sha dah meraung2 dah tuh sbb sha susah sangat nak buat laundry nieh...slalu jek nangeh:D

    ReplyDelete
  12. rajinnye jwb tag he hv a nice n safe journey..bye

    ReplyDelete
  13. uish byk nye award dpt... best nye... terpegun tgk.. kikikiki

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...